KATZOR KENNEL

"Amig meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Táplálás:

 A kutya helyes tápláléka az egészség fő építőkövének tekinthető. A kutya olyan étrendet kíván, amelyben kiegyensúlyozott arányban szerepelnek a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok. Az egyes tápanyag-összetevők hiánya vagy túladagolása súlyos egészségügyi problémákat okozhat.  

A legkönnyebb és legbiztonságosabb módszer arra, hogy kiegyensúlyozott étrendet biztosítsunk a kutya számára az, ha jó minőségű teljes értékű kutyaeledelt adunk neki. Ezeket a termékeket tudományos kutatások alapján állítják össze, így biztosak lehetünk abban, hogy a kutya megkap minden olyan tápanyagot, amelyre az egészséges élethez szüksége van.

A kereskedelemben kapható teljes értékű-, prémium-, vagy szuperprémium címkével ellátott tápok egész biztosan megfelelnek a kiegyensúlyozott étrenddel kapcsolatos tápérték-előírásoknak.

FIGYELEM! Ne etessük a kutyát asztali maradékokkal, és tápváltást is fokozatosan hajtsunk végre, mert a hirtelen változások emésztési problémákat (hasmenést, hányást) okozhatnak. Végül a legfontosabb, hogy kutyánk előtt mindig legyen friss ivóvíz.
Ne feledjük, hogy az állat vízigénye nagy melegben vagy száraztáp fogyasztás, illetve aktív munkavégzés után jelentősen megnőhet.

 

Oltások:

Védőoltások:
A kölyökállatok oltásait 6-8 hetes korban tanácsos elkezdeni. Az első oltások adta védelmet az oltás megismétlésével erősítjük meg, ezért fontos az oltási program pontos betartása. A szervezet védekező rendszerének a megfelelő válaszhoz időre van szüksége, ezért célszerű az oltásokat 2 hetes időközönként beadatni.
A veszettség elleni oltást minden 3 hónapos kor elért kutyáknak 1 hónapon belül be kell adni, és ezt 6 hónapon belül  meg kell ismételni. A kombinált vakcinák hatására az állatban kialakuló védelem betegségenként eltérő,ezért beadatásuk a megfelelő védelem fenntartása miatt évente javasolt.

Féreghajtás:
A magzatok már az anyaméhben, a kölykök pedig az anyatejjel fertőződhetnek féreglárvákkal, így a kölyök állatok féreghajtását először 2 hetes korban javasolt elvégezni, majd 2 hetes időközökkel legalább 10 hetes korig tanácsos többször megismételni. Ezt követően negyed évente javasolt az ismétlő kezelés.

FONTOS! A betegségek, parazitózisok megelőzése egészségügyileg és anyagilag is kedvezőbb Neked és kedvencednek, mint azok kezelése. Eredményesen vakcinázni csak egészséges, féreg, bolha- és kullancsmentes állatokat lehet.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 11
Heti: 77
Havi: 350
Össz.: 88 328

Látogatottság növelés
Oldal: Táplálás, oltások/Feeding, vaccination
KATZOR KENNEL - © 2008 - 2019 - katzorkennel.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »